Thema: Kaarsjes op de taart "27 - 30 sept"

Hoipiepeloi,

Wat een korte week was het deze week.

Maandag.. dinsdag ..woensdag..  donderdag.. en er is opnieuw een themablaadje om te lezen. Het was misschien een korte week, maar toch wel een hele leuke en plezante feestweek samen met ons feestvarken Jules.

1981422582.jpg

We zijn de week gestart met een verrassingsliedje voor te bereiden voor Jules. Natuurlijk moesten we dit heel stilletjes aanleren want ons slaapkopje Jules mocht niet wakker worden nog voor we de verrassing konden voorbereiden.

We hebben ook een paar keer wiskunde gehad deze week, want ja hoeveel jaartjes werd Jules? Juist ja, 3 jaar dus moeten we ook tot 3 kunnen tellen. Dit hebben we gedaan a.d.h.v. blokjes en prenten.

Er was ook een kleurenspelletje rond de pakjes. Rollen met de dobbelsteen, kijken welke kleur er tevoorschijn komt, hetzelfde pakje met dat kleurtje in de doos zoeken en in de juiste mand leggen.

Op gebied van taal kwam er deze week opnieuw een verhaal van Jules aan bod. Zus had voor Jules een kroon gemaakt maar die was veel te groot, ze had dan maar het leuke idee om de kroon op de taart te zetten. Gelukkig was mama er om de kroon te verkleinen en Jules opnieuw gelukkig te maken.

Onze Jules in de klas was ook niet zo blij want er was een ongelukje gebeurd met zijn kroon waardoor jullie hulp ingeroepen werd. Daarom lieve mama’s en papa’s, hartelijk bedankt om Jules zijn mooie lach terug te toveren met allemaal die prachtig gemaakte kronen! We hebben heel even modeshow gehouden terwijl onze Jules met een hele grote glimlach toekeek.

DSCI0120.JPGDSCI0117.JPGDSCI0116.JPGDSCI0114.JPGDSCI0113.JPGDSCI0112.JPGDSCI0111.JPGDSCI0110.JPGDSCI0109.JPGDSCI0108.JPGDSCI0107.JPGDSCI0106.JPGDSC00308.JPGDSC00306.JPGDSC00305.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Afb018.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hadden ook een experimenteerspelletje met blazen. Hoe moet je blazen om een voorwerp te verplaatsen, welk voorwerp verplaatst zich sneller dan een ander, moeten we harder blazen als we verder van een voorwerp zitten …. 

Op donderdag zijn we samen met de peuterklas naar het binnenspeelpaleis “De Krekel” van het gemeenschapsonderwijs getrokken. Die overtollige energie hebben ze hier toch wel even kunnen loslaten.

DSC00297.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 DSC00300.JPG

 

 

 

 

 

 

 

  Als knutselwerkje hebben we deze week onze eigen 
verjaardagstaart geschilderdDSC00311.JPG met waterverf. Soms
wel eens een knoeiboeltje bij deze nieuwe techniek, maar onze kapoenen vonden dit nu net zo leuk om de juf hierbij even op stang te jagen.


Volgende week leren we over “ Voel ik mij nu blij/bang/boos/verdrietig?  M.a.w. de doos vol gevoelens ”.

Commentaren

  • leuke site , tof om te zien hoe de kleintjes zich daar amuseren en terwijl toch een pak bij leren en ontdekken. mama en papa van detlev

De commentaren zijn gesloten.