• We wachten op Sint en Piet

  Deze week zijn we al gestart rond ons nieuwe thema Sint en Piet. Een thema dat geen grotere inleving kan kennen als dit thema. Ons verkleden als Sint of ons verkleden als Piet en als een echte Piet cadeautjes gaan uitdelen aan elkaar.

  Zo'n weken zijn altijd heel boeiende weken omdat we dan naar het hoog bezoek van de Sint kunnen uitkijken. Geniet alvast maar van de sfeerfoto's in de klas! 

   

  sint08.gif

  Lees meer...

 • Een sherborne turnles samen met juf Marina

  In onze projectweek hebben de muisjes en de poezen samen turnen gekregen van juf Marina. Het was een Sherborne les. Wat moet je je daar nu eigenlijk bij voorstellen?Sherborne gaat voornamelijk over het lichamelijk contact met elkaar en het zelfbewust worden over het eigen lichaam.

   

  Hieronder volgt wat meer informatie over Sherborne:

  De Sherborne-therapie wil vooral het bewustzijn van de eigen bewegingsmogelijkheden, zowel binnen zichzelf (het eigen lichaam) als naar anderen toe, uitbreiden. Wie zich meer bewust is van de eigen bewegingen kan deze ook leren controleren en een evenwicht bereiken wat een begin kan zijn tot meer verkennen van de omgeving en betere communicatie. Wat op zich weer leidt tot een groter zelfvertrouwen en geloof in de eigen mogelijkheden.

  In de Sherborne-therapie zijn er drie soorten relaties: de 'met-elkaar-relaties' (met de therapeut), de 'tegen-elkaar-relaties' (de kracht van het eigen lichaam), en de 'samen-relaties' (afstemmen van zichzelf in de samenwerking met anderen).

  De Sherborne-therapie legt zich vooral toe op vertrouwen en zelfvertrouwen ontwikkelen, en onderscheidt zich in die zin van motorische revalidatietherapie.

  Lees meer...

 • Onze tweede week in Koeienland ( 15 - 19 november)

   

  Onze tweede week in koeienland zit er weeral op. Deze week hebben we wat meer inzicht gekregen in zuivel en niet zuivel. Ook de huishoudelijke activiteiten (=koken) stonden deze week centraal!

               
                                                                                       

  Lees meer...

 • Een nieuw poezenvriendje

  Na de herfstvakantie hebben we er een nieuw poezenvriendje bijgekregen. Shari mocht een klasje verderschuiven en werd omgetoverd van een muisje in een poesje!!

  Ondertussen voelt ze zich al een echte kapoen in de 1ste kleuterklas.

  DSC00473.JPG

 • WOENSDAG = Fruitdag

  Nog even een kleine herinnering dat op woensdag ons Tutti Frutti project doorgaat. Iedere woensdag krijgen de kleuters die ingeschreven zijn voor dit project een stukje fruit van de school. Je hoeft die dag je kleine spruit GEEN koek of stukje fruit mee te geven van thuis 

  fruit.jpg

   

 • Week van de smaak: We gaan naar koeienland..

  Dag mama, dag papa

  Na de vakantie gaan we klasoverschrijdend werken rond "de week van de smaak". Iedere klas neemt een bepaald project voor zijn rekening waar er gedurende 2 weken rond gewerkt wordt. Er wordt nog een uitnodiging meegegeven maar jullie zijn alvast uitgenodigd op vrijdag 19 november 2010 op onze "smaaktentoonstelling" om zowel te kijken, te ruiken, en alvast te proeven (tegen een democratisch prijsje uiteraard).

  Ik kan jullie nu al vertellen dat wij samen met de peutertjes van juf Marina gaan werken rond zuivel. Wat is zuivel, waar komt melk vandaan, wat kan je allemaal klaarmaken?

  Naar aanleiding van deze "kleuterleerstof" brengen we op woensdag 10 november een bezoekje aan het melkveebedrijf "Bieënhof" te Ninove. We gaan er een kijkje nemen hoe een koe er van dichtbij uitziet en wat er moet gebeuren vooraleer het melkproces op gang komt. Gelieve die dag de laarsjes van thuis al aan te trekken a.u.b.

  La%20vache.jpg

  Wie spulletjes heeft rond ons thema mag dit altijd meebrengen naar de klas (wel voorzien van naam a.u.b.).

   

  Ook alle soorten melkkartons of PMD-melkflessen zijn welkom.