• Kijk... dit ben ik!

  Deze week zijn we gestart met het nieuwe thema over ons lichaam. Deze week stond de verkenning er van centraal. Hoe zien we er uit? Van welk lichaamsdeel hebben we er twee, van  welk ander lichaamsdeel is er maar één ? Hoe noemt elk lichaamsdeel en wat is zijn functie.

   

   

  Scan_Pic0017.jpg


  Lees meer...

 • Ik voel me een beetje....

  Deze week werkten we rond de gevoelens. Iedere dag kwam er wel een taalactiviteit of een dramatisatie- activiteit aan bod. Op maandag was dit kennismaken met het gevoel “blij”, op dinsdag het gevoel “boos”, op woensdag en donderdag “verdrietig” en vrijdag “bang” & “verliefd”. We konden deze gevoelens ook het beste aanvoelen door naar verschillende muziekstukjes te luisteren. Luisteren doe je dan ook met je ogen dicht en je oren heel wijd open! (de foto's zeggen meer dan woorden :) )

  We kregen situatieplaatjes waar er telkens iets anders op gebeurde zoals blij zijn om je verjaardag, bang zijn omdat we iets stuk gemaakt hebben, boos zijn omdat iemand iets afgenomen heeft, verdrietig zijn omdat we pijn hebben. Dit werd vooral geoefend tijdens een "loop naar het juiste gevoel.."spelletje. Er werd telkens wel een klemtoon op 1 of ander gevoel gelegd zodat de kleuters deze echt goed beet hadden. 

  Als knutselwerkje hebben we deze week met onze 2 handen mogen schilderen op blije, boze, bange en verdrietige muziek. Lekker “kladden” met onze handen in de verf.. Dit was onze basis voor onze klashumeurmeter.

  blij.jpg

  Lees meer...

 • Op ons allermooist in de klas

  Vrijdag 23 september hadden we allemaal een klein beetje kriebeltjes in de buik. We mochten op stap naar de kerk. We waren uitgenodigd om mama Sofie en papa Tim (ouders van Lily) van harte proficiat te gaan wensen omdat ze die dag in het huwelijksbootje stapten.

  Nogmaals proficiat vanwege de hele school!!

  DSC02193.JPG

  Lees meer...

 • Joepie de straat is helemaal van ons!

  Op donderdag 22 september was het strapdag en werd de straat helemaal afgesloten voor de auto's. De kleuters en leerlingen kregen de hele dag de kans om op straat te spelen en de fietsvaardigheid te oefenen. Een springkasteel in het midden van de weg zorgde voor ontspanning, maar ik denk dat het gratis ijsje (gekregen van Rita) nog voor het meeste genot zorgde. Geniet maar mee van de mooie sfeerbeelden.

   

  fiets.jpg

  Lees meer...

 • Hieperdepiep er zijn er 2 jarig!!

  Het was een leuke week deze week, maar wat wil je als er alleen maar feesten op het programma staat.

  We hadden maar liefst 2 jarigen deze week, zowel Marie de klaspop als Lily werden 3 jaar! Hieperdepiep hoera voor de 2 feestvarkentjes.

  pinguin feest.gif

  Lees meer...

 • We verkennen de klas

  DSC02101.JPGDSC02083.JPGDSC02102.JPGDSC02080.JPGDSC02073.JPGWe zijn nu al iets meer dan een weekje bezig. Natuurlijk zijn deze weken nog maar startersweken en is het de bedoeling dat je kleine kapoen op het gemakje de klas leert ontdekken en de bijhorende afspraken. Maar al spelend leren ze nog veel meer, daarom noemen ze dit ook "spelend leren"

   DSC02086.JPG

  DSC02063.JPG  DSC02064.JPG                                   DSC02066.JPG      DSC02067.JPGDSC02068.JPG  DSC02078.JPGDSC02079.JPG   DSC02081.JPGDSC02084.JPGDSC02082.JPGDSC02085.JPGDSC02087.JPG