• Het is feest.. het is feest.. het is kerstfeest

  Vorige week was het even te druk met het knutselen van de nieuwjaarsbrieven en eerlijk gezegd hebben we niet veel meer gedaan dan geknutseld. Deze week hebben we dit zeker en vast goed gemaakt door verschillende activiteiten aan te bieden.  

  Ook het kerstfeestje met kerstontbijt en pakjes tijd was een groots moment voor de kleuters 

  kerstkaart.jpg

  Lees meer...

 • Twinkel twinkel kleine ster... kerst is niet meer zo ver!

  Deze week begonnen we al stilletjes af te tellen naar de vakantie en dus ook naar kerst -en nieuwjaar. 

  Het was dan ook ongelofelijk druk  aan alle werktafels in de klas  want de nieuwjaarsbrieven moesten op vrijdag klaar zijn en ook aan het cadeautje werd er heel wat gewerkt. Hierdoor zijn er enkele kringactiviteiten moeten sneuvelen.

  Wat we wel gezamenlijk gedaan hebben is heeeeeeel veel herhalen van onze nieuwjaarsbrief, het verhaaltje van "Anna en de kerstboom" voorgelezen,  een wiskundig spelletje met kerstballen van verschillende groottes en een associatiespel waarbij de kleuters moesten memoriseren welke 4 voorwerpen er onder het doek lagen en welke er plots verdwenen is.

  Doordat ik maar een half weekje meer in de klas sta, zijn er natuurlijk niet zo veel foto's getrokken. MAAR op die foto's moeten jullie nog eventjes wachten anders zouden jullie al weten wat we zo druk geknutseld hebben :). Nog eventjes geduld! 

  images.jpeg

   

 • Het werd plots een beetje donker in de klas

  Nu het buiten al wat sneller donker wordt en we ook 's morgens vroeg al snel de lichten moeten aansteken in de klas was dit het ideale moment om de kleuters te laten kennis maken met dit thema.

  Deze week mochten de kleuters dan ook het thema van heel dicht ervaren. De gordijntjes naar beneden en het overige licht verstoppen met vuilniszakken waardoor we zeker en vast onze zaklampen mochten boven halen.... Het was er zo gezellig dat we spontaan 's morgens de sfeerlampjes aanstaken.

   

  265975.jpg

   

  Lees meer...