• Wat een drukke Kerstweek!

  Dag mama en papa,

    

  Deze week geen themablaadje omdat alle gezamenlijke activiteiten jammer genoeg zijn weggevallen voor het knutselen van de nieuwjaarsbrieven en de cadeautjes. De foto's  van jullie hardwerkende kapoen mogen jullie dan ook verwachten in de vakantie (om de spanning er nog wat in te houden wat jullie allemaal gaan krijgen!).

   

   Deze week staan zeker en vast nog ons pakjesfeest en het smulkerstfeestje met de kleuterblok op het programma!

   

  Kerstmis.gif


  Lees meer...

 • Dag sint, welkom kerstboom!!

  We zwaaiden donderdag ons thema sinterklaas uit en verwelkomden op  vrijdag thema Kerst met een inleidende waarneming over de kerstboom. Maar wat was dat nu? Een doos? Hoe krijgen we die doos nu open? De kleuters hielpen met trekken en schudden maar de doos wou niet open. Gelukkig bedacht May-Lynn dat we een schaar nodig hadden. Toen de doos eindelijk open was hadden we een volgend probleem: daar zat geen mooie kerstboom in zoals op de foto, maar allemaal stukjes. Juf Sara kreeg spontaan alle stukken van de kleuters en mocht naar alle hilariteit zelf kerstboom spelen met alle kerstboomstukken onder de armen en in de kleren. Toch zo geen goed idee want de juf kon toch niet altijd op de kast gaan zitten.  Dan maar samen proberen om de kerstboom in elkaar te krijgen en een mooie vorm te geven (Gelukkige hadden alle kapoenen goed opgelet bij mama en papa thuis om te kunnen helpen)DSC06502.JPG! DSC06498.JPGDSC06499.JPG  DSC06500.JPG DSC06504.JPGDSC06505.JPGDSC06506.JPGDSC06508.JPG


   

   

   

   

   

   

   

   

  Lees meer...

 • Kunnen wij onszelf meten zonder een meetlat?

  Ja hoor, wij hebben zelf ontdekt hoe we kunnen meten zonder een meetlat. Sint heeft natuurlijk andere middelen om ons te helpen, zoals de grote blokken.

  We begonnen met ons kleinste meisje van de klas, ons "Kleine Marie". Vandaar vertrokken we om de toren steeds een beetje groter te maken en de kleuters onderling met elkaar te vergelijken. Moet er een blokje "BIJ" en ben je nu "EVEN GROOT", of is de toren nu "GROTER" en moet er een blokje "WEG". Iedereen kwam eens aan de beurt, ook de juf. Wat vonden ze het hilarisch om een reuzentoren te bouwen in de klas. We moesten zelfs extra blokken bijhalen. Later volgde de vergelijking van kleine Marie met de toren van de juf. Zelfs de kindjes mochten eens kijken of ze even groot waren als juf Sara. Ook juf Stefanie hebben we eens tegen onze grote toren geplaatst maar die was helaas te groot, enkel door een blokje weg te nemen waren beide weer even groot!

   

  klein-groo.jpg

  Lees meer...

 • 3 December, de dag van Sinterklaas

  Onze schoen stond op vrijdag 30 november al helemaal klaar. Vol met wortelen, rapen, bekertjes water voor het paard en een flesje fruitsap voor Sint en Piet.  En weet je wat? Toen wij aan het eten waren in de refter zijn de pieten en de Sint het toch wel niet stiekem allemaal komen op eten zeker!! Gelukkig hebben ze veel koekjes in de plaats achter gelaten.  Daarom waren we ook niet boos op de sint, maar eerder blij dat hij ons maandag een heel leuk bezoekje bracht, alleen de piet die had het wat lastig. Al die grote en vele pakjes die hij voor ons mee had!!!

   

  DSC06381.JPG

   

  Lees meer...

 • Kleine muisjes en grote beren in onze klas

  Dinsdag 27 november was juf Laury jammer genoeg afwezig wegens ziekte. Daarom mochten de kleine muizenkindjes eens komen spelen in de "grote" poezenklas. Mijn kapoenen ontfermden zich dan ook heel goed over de peutertjes en lieten hen onmiddellijk alle sinthoekjes zien in de klas.

   

  Maar op die dag was juf Silvie ook op nascholing, dus hadden we plots ook berenkindjes in de klas die maar al te graag nog eens terugkeerden naar de poezenklas. En gelijk hadden ze, die grote rakkers Knipogen!!

   muispoesbeer.jpg 

  Lees meer...

 • Hoor wie klopt daar kindjes ... ?

  Er is al weer een weekje voorbij gevlogen, de weken gaan sneller dan we ze eigenlijk kunnen bij houden. Binnenkort zijn we al volop aan het knutselen aan onze nieuwjaarsbrief.

   

  Het was deze week alvast een even drukke week als vorige week, al hebben we deze week nog een ietsiepietsie mini beetje meer gewerkt. Al gunde de lieve sint en zijn goeie vriend Piet ons af en toe ook wat  "speel"tijd.

  Lees meer...