• Ketnet brengt Tik Tak terug tot leven

  Beste ouders,

  Wat was ik in mijn nopjes als ik dit weekend de krant las. Ketnet haalt het peuter-en kleuterprogramma "Tik Tak" terug van onder het stof. Wij brengen dit aanbod al sedert een lange tijd in de kleuterklassen. Je merkt dan ook dat de kleintjes hier dol op zijn. De vrolijke muziekjes, de spelletjes en vooral de kleurrijke speelgoedjes die dansen op de gekende deuntjes. Meer moeten ze niet hebben om zich te vermaken.

  Nu kunnen ze naast het aanbod van de juf de afleveringen op ketnet bekijken. Geniet vooral mee van deze pure nostalgie. Dit was in mijn kinderjaren het favoriete TV-programma om naar te kijken, vandaar ook mijn euforische mening Lachen.

   

   

   Je kan de afleveringen op ketnet bekijken via deze link: http://www.ketnet.be/kijken/tik-tak

   

  2377_Tik Tak.jpg

  Lees meer...

 • De dag van het carnavalsfeestje

  Vrijdag 8 februari mochten alle kleuters verkleed naar school komen. Wat zag de 1ste kleuterklas er prachtig uit. Heel veel Mega Mindy's en Mega Toby's, prinsessen, agenten, piraten, kabouters en cowboys telden onze klas! Zelfs de juffen hadden hun verkleedkleren van de zolder gehaald. Pannenkoeken eten, dansen op muziek en gooien met confetti en slingers. We hebben de vakantie feestelijk ingezet.

  DSC07321.JPG

   

   

  Lees meer...

 • Wie ben jij met carnaval? (week 2)

  Onze 2de carnavalsweek was ook opnieuw een gekke week, al stonden deze keer meer de hoeden centraal in plaats van de verkleedkleren. Deze week kregen de kleuters verschillende speelse opdrachten waarbij telkens nieuwe “leerstof” aangeleerd werd. Kijken jullie mee wat we deze week allemaal gedaan hebben?

  samen-carnaval-vieren.jpg

  Lees meer...

 • Dansen met carnaval!

  Kleuters dansen toch zo graag. Op deze momenten kan je de beste spontane video's maken van al deze kapoenen. We hebben dan ook echt danstalent in de klas Knipogen 

  http://www.youtube.com/watch?v=mLm6LrjA7Wg&feature=youtu.be

   

  De kleuters leerden om eerst de serpentine uit te blazen zodat ze een lange slinger verkregen om te dansen op de muziek. Om te blazen heb je kracht nodig maar moet je ook zien dat je je serpentine langs de juiste zijde vast hebt. Allemaal zaken die de kleutertjes al spelenderwijze leren. 

  Lees meer...

 • Kleutersportdag

  Vrijdag 1 februari mochten de kleutertjes zich gaan uitleven tijdens de kleutersportbox in de sporthal. Op het springkasteel, met de gekke fietsen, gekke dansjes, evenwichtsparcourtjes en nog zoveel meer van die leuke dingen. Plezier hadden ze zeker, dit kon je heel duidelijk merken aan de vermoeidheid achteraf Lachen.  Geniet maar van de sfeerbeelden (er zijn foto's genoeg!)

  DSC07294.JPG

  Lees meer...

 • Hop hop hop... carnaval is toch altijd TOP! :)

  We zijn ondertussen opnieuw aan het aftellen naar de volgende vakantie. Een welverdiende krokusvakantie voor alle kapoenen. Ook al was het  maar een korte periode, soms merk je heel duidelijk aan de kleuters wanneer ze even nood hebben aan rust.

  Toch is deze vakantie voor heel wat personen geen gewone vakantie. Krokusvakantie staat meestal gelijk aan feest vieren, gek doen en vooral carnaval vieren. Daarom wil ik tijdens dit thema de kleuters laten kennis maken met de wonderen en het plezier van “carnaval”. Het is dan ook één groot gek feest.

  46-1.jpg

  Lees meer...

 • Website vertaler

  Beste ouders,

  Omdat we in een tijd leven dat nooit stil staat heb ik een verandering doorgevoerd op deze website. Omdat het soms al eens kan gebeuren dat mensen problemen hebben om de website goed verstaanbaar te lezen hebben ik gezorgd voor een vertaler. Zo kan u gelijk welke taal aanklikken om de website te laten vertalen (dit kan u rechtsboven terugvinden op deze website). Natuurlijk werkt nog niet alles perfect, dus ik zou het leuk vinden moest u me eventueel op de hoogte stellen van enkele fouten. Alvast bedankt Knipogen !!

  Lees meer...