• De Paashaas op bezoek

  Vrijdag heerste er een ongeloofelijke drukte op de speelplaats. De Paashaas was gesignaleerd. Sommigen hadden geluk want de paashaas zat blijkbaar bij hen op het toilet en had zelfs een babbeltje met hen geslaan Lachen. De klasramen waren niet veilig voor kleine neusjes maar toch ... eenmaal in de klas bleken wij de enige te zijn die geen eitjes hadden in onze mandjes . Ohhhh hoe jammer! Maar na goed kijken had de paashaas bij ons de eitjes overal in de klas verstopt. Die gekke paashaas toch. Dank je wel voor al dit lekkers. Alle kindjes zijn met een brede glimlach naar huis getrokken!

   

  DSC08035.JPG

   

  Lees meer...

 • Paaseitjes hier, paaseitjes daar ...

  Bijna is ze er, die Paasvakantie. Iedere dag telden we hoeveel keer we nog moesten slapen vooraleer de grote  Paasdag er was. De dag dat de kinderen met z'n allen paaseitjes mogen rapen. Vooral die eitjes stonden centraal deze week. Al waren het geen gewone eieren, het waren eitjes die supersnel in de mond verdwenen deze week. Er was dan ook niemand die me voor die ene keer zei van "Juf, ik lust dat niet!". Kijken jullie mee naar ons wekelijkse verslag?

   

  DSC07974.JPG

  Lees meer...

 • Kippen op de kippenboerderij

  Donderdag 21 maart bezochten alle kleuterklassen kippenboerderij Schouppe te Aaigem waar we zowel kleine konijntjes als kuikens, kippen, eenden, ganzen en zelfs een grote uil konden bekijken. 

  Dit zijn onze nieuwe aanwinsten in het kippenhok. De grootste kreeg de naam "Disco", het kleintje krijgt binnenkort haar naam.DSC07852.JPG

  DSC07866.JPG

  Lees meer...

 • Tok tok tok .. Daar zijn de kippen

  Omdat het bijna Pasen is, wordt het eens stilaan tijd dat we over de kippetjes leren. Vorig jaar had ik nog kleine kuikentjes in de klas. Dit jaar zijn dit al heuse kippen geworden die gezellig rondwandelen op het kippendomein op onze school.

  Na een kringgesprek over wat een kip is en wat we allemaal opmerken aan een kip, was het dan ook tijd om de kippen eens van dichterbij te gaan bekijken.

  Vleugels en poten waarnemen, eens wrijven, eitjes rapen, en natuurlijk eten geven.

   

  DSC07752.JPGDSC07757.JPG

   

  Lees meer...

 • Kunstartiesten! (week 2)

  Ik denk dat jullie vanaf nu volleerde kunstartiesten in huis hebben. We hebben nu al 2 weken naar kunst gekeken en er rond gewerkt, en ik merk dat die kleine kapoenen zelf al mooie kunstwerken beginnen te maken.

  Het was deze week dan ook een druk in de klas, aangezien er 20 kleine minikunstenaartjes rondlopen die elk hun eigen creatie wouden maken.

  DSC07771.JPG

  DSC07772.JPGDSC07775.JPG

  Lees meer...