• 1001 stippen

  Dinsdag 24 september mochten we met de grote bus op stap naar Gent. De busrit was op zichzelf al een heel groot avontuur.

  Samen met juf Evelien gingen we paddenstoelen van dichterbij bekijken via allerhande speelse opdrachten. Er waren geen echte paddenstoelen in de tentoonstelling maar toch konden de kleuters er een idee van krijgen hoe de paddenstoel er uit ziet.

  Kijken naar filmpjes over de paddenstoel, dramatiseren van de groei van een paddenstoel, paddenstoelpuzzeltjes maken, kijken naar de vorm van paddenstoelen of ze sorteren per kleur, zelf een paddenstoel samenstellen of een domino van paddenstoelen spelen. Kleurprenten kleuren en kijken naar het kabouterdorp. Ruiken aan goed en slecht ruikende paddenstoelen. Maar vooral het kabouterhuisje kreeg de meeste aandacht.

   

  We hadden zoveel tijd te kort om alles te doen, terwijl ik hen nog zoveel wou bij leren.

  Het museum "De wereld van Kina" kan ik u ten zeerste aanraden als u uw kind iets wil bijleren van de natuur. Ik heb het alleszins gedaan.

  (http://www.dewereldvankina.be/homepage.aspx?online=True

   

  IMG_1352_(Small).jpg

  Lees meer...

 • Hap krak slabber slik.. van een gezond fruitje wordt je niet dik!!!

  Deze week was nu eens 1 van die weken dat de kleuters alles letterlijk mochten ondergaan om dingen bij te leren. Leren voelen, ruiken en proeven van allerlei gezonde fruitjes. Het ene fruitje was al eens lekkerder dan het andere maar werd wel door iedereen geproefd!

  De kindjes wisten van zodra de tafel in de kring kwam te staan dat het "proevertjestijd" was.

   

  fruit 074.JPG

   

  Lees meer...

 • Nieuwsbrief

  Wie graag op de hoogte blijft van onze klasblog kan zich steeds inschrijven voor de nieuwsbrief. Dan hoeft u niet telkens de hele site te controleren op nieuwe berichten. U krijgt een mail van zodra de klasblog aangevuld wordt.  Inschrijven voor de nieuwsbrief kan rechts op de site bij "nieuwsbrief"

  Lees meer...

 • Thema: ik in mijn nieuwe klas

  Gedurende deze 2 weken hebben de kleuters niet alleen de klas mogen verkennen. Er werden ook heel wat gezamenlijke activiteiten aangeboden of activiteiten die te maken hadden met het thema. Kijk maar mee naar de sfeerbeelden.

  praatplaat terug naar school.JPG

  Lees meer...

 • Het werd wat donker ...

  Vorige week vrijdag werd het plots donker aan de lucht. Donderwolken en hevige regen vielen uit de lucht. De huidige activiteit werd vervangen door een muzische met tikstokjes en de regenbuis.

  Harde en zachte regen kwamen aan bod. Een enkel druppeltje of veel druppeltjes...

   

  klasfoto's 700.JPG

  Lees meer...

 • Verkennen van de knutselhoek

  De kleuters hebben de voorbije weken al enkele technieken kunnen ontdekken in de poezenklas.
  kleuren van het poezensymbool; versieren van de deurversiering en bestempelen van de knutselzak. Toch vonden de meeste het leuker om te wrijven met hun handen dan te stempelen. Ze hebben er echt hun eigen werkje van gemaakt!

   

  klasfoto's 760a.jpg

  Lees meer...

 • Een beetje beweging kan nooit kwaad

  Het is onlangs nog in de krant verschenen dat kleuters veel te weinig bewegen. Na het wekelijkse turnuurtje met juf Laury hebben we steeds op vrijdag een bewegingsmoment in de zaal. Om het schooljaar bewegingsvol te starten was er een grote bewegingsomloop met heel wat toestellen om te beklimmen.

   

  klasfoto's 693.JPG

   

  Lees meer...