• Met mijn laarzen, paraplu en regenjas ... spring ik in de grote plas

  Wat is de herfst zonder het typische herfstweer? Jammer genoeg dacht de herfst er vorige week anders over en besloot het om mooie herfstdagen aan te bieden. Maar creatief zoals we zijn in de poezenklas zorgen we voor ons eigen herfstweer en gingen we aan de slag met emmers water en gieters. Pret verzekerd bij het springen in de plassen, bij het tikken van de waterdruppels op de paraplu en bij het wegvliegen van de zakjes.

  Jammer genoeg begon het maar vrijdag om 16u te regenen, net toen de vakantie al bezig was. We hadden nochtans de hele week gewacht om eindelijk eens met onze paraplu in de regen te gaan wandelen.

  Indien ze nog herfstweer voorspellen na de herfstvakantie, dan mag u steeds het parapluutje terug meegeven. Ze hebben nog een regenwandeling van mij te goed Lachen.

   

  DSC09891.JPG

  DSC09892.JPG

  Lees meer...

 • Oudercontact donderdag 24 oktober 2013

  Beste ouders,

  Omdat er heel wat kleuters afwezig waren de voorbije dagen is het mogelijk dat u de brief niet heeft meegekregen met het verwachte uur op het oudercontact.

  Door mijn afwezigheid heb ik helaas niet kunnen overleggen met mijn collega's, dus indien er eventueel een overlapping met hen is gelieve mij hiervan te verwittigen en dan zoeken we wel een oplossing.

  Ik plaats voor alle zekerheid nog eens de uren zodat u zeker en vast op de hoogte bent!

  oudercontact 24 okt 13.pdf

   

  Vrijdag 18 oktober is er een brief meegegeven waarin staat om volgende week materiaal mee te brengen.  Indien uw kapoen vrijdag ziek was kan u mij steeds een mailtje sturen om de brief digitaal te ontvangen.

   

  Tot volgende week!!!

  Lees meer...

 • We gingen naar het kabouterbos

  Kabouters gaan soms al eens op stap. De ene keer stiekem, de andere keer heel vrolijk.

  Ook wij gingen op stap naar ons schoolkabouterbos ... op zoek naar kabouterhuisjes. Na heel goed speuren en zoeken kwamen we er hele kleine tegen op het mos.

  De grote paddenstoelen hadden zich dan weer goed verstopt tussen de struiken.

  We leerden dat we nooit aan een paddenstoel mogen komen omdat die giftig kan zijn en anders maak je die ook onmiddellijk stuk. Voorzichtig de blaadjes met een takje weg doen mag dan weer wel!

  thema kabouters 055.JPG

  Lees meer...

 • Plots hadden we kabouters in de klas

  Met enige vertraging kan ik u toch nog vertellen wat we allemaal gedaan hebben vorige week.

   

  Plots was de poezenklas veranderd in een kabouterklas. 's Morgens werden de kindjes plots kaboutertjes die de hele dag in hun kabouterdorp mochten spelen. Alleen was dit een geheimpje voor de mama's en papa's. Daarom verstopten we 's avonds heel goed onze kaboutermuts om als normale kindjes terug naar huis te gaan. We hebben gezongen en gedanst en natuurlijke echte kabouterdingen geleerd.

  Ssttt mama's en papa's, niet vertellen dat jullie nu even kunnen piepen naar je kleine kabouter in de klas Lachen.

  thema kabouters 027.JPG 

  Lees meer...

 • Een beetje lomp geweest :)

  Beste ouders,


  Misschien heeft u vandaag al gemerkt dat er een andere juf in de poezenklas was. 

  Ik ben voor 14 dagen werkonbekwaam wegens een sport ongeluk. Jammer genoeg ben ik tijdens mijn laatste hockeymatch zwaar ten val gekomen en heb ik daarbij de enkel verstuikt met een dikke gips tot gevolg.

  Daarom is Juf Kim tot 18 oktober mijn vervangster in de klas. Zelf heb ik er het volste vertrouwen in dat ze de klas heel goed zal overnemen. Indien u vragen heeft of iets moet melden dan kan u dit zeker en vast ook bij haar.

  Ik kijk er al naar uit dat van zodra ik weer goed te been ben zonder krukken of rond gehuppel dat de kapoenen en ik er weer goed kunnen invliegen in de klas!

  gebroken been.jpg

  Lees meer...

 • Bosdiertjes

  Wie spinnen of slakken in de tuin heeft mag deze gerust meebrengen naar school. Liefst in een goed gesloten maar toch ventilerende doos. Zo kunnen we de diertjes van dichtbij waarnemen.

  Lees meer...