• Is het niet nee dan is het ja!

  In het dagelijkse leven worden we wel iedere dag geconfronteerd met tegenstellingen. Eigenlijk leren kinderen al van kleins af aan met tegenstellingen omgaan alleen beseffen ze dit nog niet. Maar daarvoor is er de juf, die hen in hun speelse schoolcarrière meeneemt op avonturentocht in allerlei leerrijke momenten.

  Zoals gezegd leerden we deze week over een mengelmoesje van tegenstellingen. Het waren er zodanig veel dat ik op voorhand een selectie gemaakt heb.
  Kijken jullie mee wat we gedaan hebben?

   

  (Mijn excuses indien de lay-out wat rommelig is op uw computer. Blijkbaar loopt er telkens iets mis met de instellingen tussen verschillende computers waardoor bepaalde zaken al verder van elkaar staan dan eigenlijk is ingesteld)

   

   

  dik en dunne muis.jpg

  Lees meer...

 • We gingen op sporenjacht

  Sporen, wat is dat eigenlijk? Een  afdruk, hoe moet je dat maken?

   

  Vorige week waren we echt speurneuzen die op zoek gingen naar sporen rondom de school. Heel de week waren we zo druk bezig met sporen zoeken en zelf maken dat we niets anders gedaan hebben Lachen. Enkel ons vergrootglas waren we  vergeten, anders zouden we nog de allerkleinste dierenspoortjes kunnen gevonden hebben!

   

  DSC09333.JPG

  Lees meer...

 • Thema na de vakantie: "Verschillende soorten sporen"

  Beste ouders,

  Maandag mag u de volgende materialen mee geven naar de klas. Bepaalde materialen gaan we gebruiken om te knutselen dus hou hier rekening mee. Op het materiaal dat u mee geeft voor de waarnemingen schrijft u best de naam of initialen.

   

  KNUTSELEN 

   * Materialen waar we verschillende afdrukken van kunnen maken alsook materialen die sporen na laten

  * schoenen met een speciale schoenzool waar we een afdruk van kunnen nemen. 

   

   

   WAARNEMEN (indien we het niet mogen gebruiken om te knutselen en er afdrukken van te maken,dan schrijft u er best de naam op. Andere materialen met een tegenstelling zijn ook welkom)

  *  2 dezelfde voorwerpen, de ene groot - de andere klein

  2 dezelfde voorwerpen, de ene dik - de andere dun

  2 dezelfde voorwerpen, de ene kort - de andere lang

   

   

  Nodig om sporen te gaan zoeken rond de school: LAARZEN

  Indien de weerpersoon volgende week  regen geeft mag u nog een keer de paraplu mee geven naar school (mag ook een paraplu voor grote mensen zijn Lachen). Dan kunnen we onze regenwaarneming van voor de herfstvakantie nog eens over doen maar dan nu met echte regen).

   

   Alvast bedankt!!

  Lees meer...