• Ook juffen verjaren wel eens

  Aangezien ik jarig was in de krokusvakantie hadden de kleuters nog een traktatie te goed. Het mocht op de fruitdag wel voor 1 keer iets ongezonder zijn al zaten er wel heel wat appeltjes in de appeltaart Lachen.
  De foto van de verjaardagstaart werd op de daglijn omhoog gehangen en de vragen kwamen van alle kanten. Maar juf er is toch niemand jarig? Juf wie is jarig vandaag? Waarop er enkele wijsneuzen al snel het antwoord klaar hadden: "Maar de juf is toch jarig!!"

  Al vonden mijn wijsneuzen dat het wel een speciale dag was. Het was een verjaardag zonder kroon en zonder zingen, maar de kaarsjes die moesten wel op de taart. Al zagen we snel in dat we niet genoeg kaarsjes in de doos hadden als de juf jaartjes mag tellen. Maar daar kwam al snel weer een oplossing, waarom zetten we gewoon niet de kaars met cijfertje 4 op de taart, "dan ben jij 4 jaar geworden juf".

  Nadat we samen alle kaarsjes uitgeblazen hadden was het tijd om te smullen. Het snijden van de taart kon niet snel genoeg gaan, sommigen vroegen zelfs een 3de stuk maar alles was tot het laatste kruimeltje opgegeten. Ik onthou dus voor de volgende keer dat ik nog een stukje meer voorzie voor mijn smulkampioenen.


   DSC03801.JPGDSC03802.JPGDSC03803.JPGDSC03805.JPG

 • We vieren carnaval

  Zoals jaarlijkse traditie houden ook wij ons carnavalsfeestje in de kleuterblok. We zijn dan wel al enkele weken in onze verkleedmodus. Vorige vrijdag waren het andere verkleedkleren die uit de kast mochten. Iedereen was werkelijk prachtig. Zelfs de juffen hadden hun best gedaan.

  We hebben geprobeerd om van iedereen een mooie foto te maken maar in de chaos is het soms onduidelijk wie er wel en wie er niet op de foto staat. Sommige kleuters zijn er zelfs al zo in getraind dat van zodra ze mijn fototoestel zien, ze komen poseren of voor de lens springen, andere gaan zich dan weer (jammer genoeg) verstoppen als ze mij zien afkomen Lachen.
  Helaas moesten ook heel wat vriendjes verstek geven wegens ziekte op ons carnavalsfeestje. Hopelijk zijn ze na de vakantie weer allemaal in topvorm!!

   

  --> Hier kan u meer sfeerbeelden terugvinden.

   

  DSC03714.JPG

 • We gaan terug in de tijd met de ridders en prinsessen

  Carnaval was bijna in zicht. Maar om het nu opnieuw over carnaval te hebben, nee daar hadden we geen zin in. Want dit jaar had ik meisjes in die klas die steeds op roze wolkjes leefden, en jongens die steeds het stoerste in zichzelf naar boven haalden.

  Dus waarom niet onze vriendjes omtoveren tot mooie prinsessen en stoere ridders!

  We bouwden onze klas om tot een gevaarlijke buurt waar de ridders het kasteel en de prinsessen mochten beschermen. Terwijl de prinsessen zich van geen kwaad bewust waren en zich mooi maakten in de prinsessenkamer.

  --> Sfeerfoto's week 1

   

  In onze 2de week begonnen de kleuters zich meer en meer in te leven in hun rol. Dus waarom geen echte ridder -en prinsessenopdrachten uitvoeren? De beloning was een persoonlijk diploma want allen waren ze geslaagd in hun proeven!

  --> Sfeerfoto's week 2

   

  DSC03400.JPG

  DSC03404.JPG

   

 • Hiep hiep Hoera voor Staf!!

  Onze kleinste vriend van de klas mocht op 8 februari drie kaarsjes uitblazen. We hebben hem dan ook een spetterend feest gegeven, want nu krijgen we eventjes een kleine pauze in de (verjaardags)feestjes in de klas!

  DSC03574.JPG

   

  Bedankt voor je leuke (en vooral grote) klascadeautje!

  DSC03614.JPG

   

   DSC03600.JPGDSC03607.JPGDSC03608.JPGDSC03612.JPGDSC03616.JPGDSC03617.JPGDSC03618.JPGDSC03620.JPG

 • Een verjaardag in het dubbel: Hiep hiep hoera voor Siebe en Noor!

  Deze keer mochten we twee kronen maken, tweemaal zingen, tweemaal hoera roepen, tweemaal kaarsjes uitblazen en tweemaal kusjes en knuffels geven. Noor en Siebe kregen een dubbel feest. Wat logisch is als je een tweeling bent! Hiep hiep hoera!!

  DSC03345.JPG

   

  DSC03338.JPGDSC03347.JPGDSC03349.JPGDSC03352.JPGDSC03354.JPG

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  DSC03339.JPG

  DSC03334.JPGDSC03348.JPGDSC03350.JPGDSC03351.JPGDSC03353.JPG

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  DSC03342.JPG

  DSC03341.JPG

   

   

  Bedankt voor jullie leuke klascadeautjes!

  DSC03356.JPG

   

  Lees meer...