• Een nieuwe juf en muisjes in onze klas!

  De afgelopen weken is er niet alleen een nieuwe juf (Juf Melanie) in onze klas gekomen maar zijn er ook een heleboel muisjes komen piepen. We vierden ook de verjaardag van Beverly en Jill. Tijd om stil te zitten hadden we dus zeker niet!

   

  Op een dag kwamen we in de klas en zaten er overal muisjes verstopt. Ze waren op zoek naar een huisje om in te wonen, net als de muis uit het prentenboek: 'kleine muis zoekt een huis'.  Samen hebben we gezocht naar gaatjes  in de klas waar ze konden in wonen. Niet alle gaatjes waren groot genoeg voor onze muisjes dus maakten we ook zelf huisjes met blokken en ander constructiemateriaal. 
  Kleine muis, uit het verhaal, haar appel kon niet in haar holletje dus gingen we ook voor haar op zoek naar een groter holletje. Door te meten vonden we uiteindelijk een gepast huis voor alle diertjes.

  We hebben natuurlijk ook een heleboel andere leuke spelletjes gespeeld met de muisjes. We speelden een dobbelspelletje met muisjes, er was ook een verteltafel met de dieren en hun spulletjes uit het verhaal, het zand in de zandbak had plaatsgemaakt voor zagemeel en in de boekenhoek waren een heleboel leuke boekjes over muisjes te vinden. 


  Uiteindelijk wouden we zelf ook muisjes worden door muizenoortjes te schilderen. Maar aangezien we geen grijze verf in de klas hadden moesten we op zoek gaan naar een oplossing. Gelukkig waren er enkele sloebers die wisten dat je met zwart en wit grijs kon maken. Door te mengen kregen we dan toch grijze muizenoortjes. 

  Wanneer onze muizenoortjes klaar waren en we een muizensnoetje kregen piepten we erop los, net zoals echte muisjes.

  => Meer sfeerfoto's vind je hier <=

  1981476399.2.JPG

   

    

  Nogmaals een dikke proficiat aan onze 2 feestvarkens, Beverly en Jill! Zij werden allebei 4 jaar! 

  2157999144.JPG

  2271128976.JPG