• Hieperdepiep Hoera voor Eeben en Nienke

  Het was opnieuw leuk starten na de paasvakantie, de kleuters mochten er onmiddellijk invliegen met twee feestjes.

  Op maandag 20 april mocht Eeben 4 kaarsjes uitblazen.

  Op dinsdag 21 april was het de beurt aan Nienke.

   

  Van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag!!

   

  Sfeerbeelden kan u hier bekijken

   

  Eeben.JPG

   

  Nienke.JPG

 • Kippen, eieren en een leuk paasfeest!

  Voor de vakantie waren het drukke weken in de poezenklas.
  Er waren heel wat jarigen waar we samen een leuk feestje voor gevierd hebben!
  Proficiat aan Emma en Femke, Roselie, en Arne!

  We gingen met z’n allen op bezoek bij de kippen in het kippenhok op school. We zagen een haan en enkele kippen, maar geen kuikentjes.
  Gelukkig kwamen er een paar dagen later echte kuikentjes langs in de klas. De kinderen genoten ervan om voor de kuikentjes een boekje voor te lezen. Wie durfde mocht ook eens een keertje voelen aan een zacht kuikentje.
  Met eierdozen maakten we verschillende kippenhokken of kippenstokken voor de diertjes.
  In de zandbak lag er deze keer geen zand maar maïs! Wat fijn om verschillende potjes te vullen en weer leeg te maken. We deden zelfs een spelletje met maïs om onze fijne motoriek te stimuleren. Wie het snelste zijn potje met maïs gevuld had door middel van een pincet die won het spelletje! De maïs vloog overal in het rond en op de grond maar het was wel een leuk spelletje.
  Samen met Juf Zoë (stagiaire) bekleefden we een kip met pluimen. Ze maakte speciaal voor ons ook leuke kippenmaskertjes en samen dansten we de vogeltjesdans. Wat een gekke boel was dat.
  Voor Pasen hadden we natuurlijk ook een Paasmandje nodig waar we heel wat werk in gestopt hebben. We schilderden met veren, knipten, plakten veertjes, en maakten een afdruk van onze handen om zo tot een mooi kippenpaasmandje te komen.

  Zoals echte paashazen hebben we heel veel dingen gesorteerd. De eierdozen hebben we gesorteerd op grootte. En de eitjes die erin zaten hebben we op verschillende manieren gegroepeerd. De gekleurde eitjes, gestreepte eitjes, kleine en grote eitjes,...  De hele klas lag namelijk vol met verschillende soorten eitjes.

  In de week voor de Paasvakantie was ik ziek waardoor jullie sloebers veel gespeeld hebben met de vriendjes uit de andere klassen. Gelukkig was ik op donderdag en vrijdag terug.
  Op vrijdag had de Paashaas namelijk een brief achter gelaten voor ons met enkele opdrachten. Als we die opdracht goed konden uitvoeren dan had hij een verrassing voor ons in petto. We zongen en dansten vol enthousiasme op Kippen- en paasliedjes. Per klas gingen moesten we op zoek gaan naar plastic gekleurde eieren waarin puzzelstukjes verstopt waren. Als  we alle stukjes hadden hebben we samen de puzzel gemaakt, het was een leuke afbeelding van de Paashaas.
  Toen we terug naar de klas gingen waren al onze Paasmandjes gevuld met lekkere chocolade. Njammie! Gelukkig waren onze mandjes groot genoeg want ieder kind kreeg een hele zak chocolade eieren.
  Om de week helemaal goed af te sluiten kwam Juf Sara op bezoek in de klas. De kinderen waren ontzettend blij om haar nog eens terug te zien. Ze had ook foto’s bij van haar voet. Hij is nog niet helemaal hersteld dus moet ze nog veel rusten. Ze kreeg alvast van al die lieve kapoenen een dikke knuffel.

  Hopelijk hebben jullie allemaal genoten van een fijne Paasvakantie!
  Groetjes Juf Melanie

   

  Sfeerfoto's kan je hier terugvinden:

  "klik hier" voor de foto's uit het thema  "de kip en het ei"

  "klik hier" voor de foto's uit het thema "Pasen"