Welkom in de 1ste kleuterklas van BSGO Molenveld te Denderhoutem! - Page 3

 • We maken onze spieren wakker tijdens de Yoga les

  De voorbije weken zaten we niet stil. Iedere week was er ons yogamoment, het ene al wat speelser dan het andere. Maar ook al werd het een beetje moeilijker, iedereen deed zijn uiterste best.

  We gaven ballonnen door met de voeten en leerden om het evenwicht via de poep te behouden, de oefening van de kat en de koe waren al een voorbereiding om de knuffels op de rug te laten liggen, we maakten een sneeuwketting van kindjes en deden echte yoga oefeningen zoals de schorpioen en de boog, de cobra en de (plassende) hond, de omgekeerde driehoek en de boom.
  Ook de rustige momentjes waren aanwezig, zo rustig zelfs dat er enkele kindjes in slaap gevallen waren of in de oogjes wreven tijdens de yoga les.

  Maar zoals ze allemaal weten, in deze les MAG je maar MOET je NIET!

   

  Yogafoto's ziet u hier

 • Nieuwe poezenvriendjes in de klas

  Een nieuw jaar wil ook zeggen nieuwe vriendjes in de klas. Ze zijn geen kleine muizenvriendjes meer maar grote stoere poezenkindjes die al heel goed meedraaien in de klas.

  Vanaf nu staat onze teller op 25 kleuters en zit ons kringetje dan ook helemaal vol laughing. Alle plaatsjes zijn bezet.

   

  V.l.n.r.: Sacha - Loes - Axel - Lucas en Anna

  DSC08770.JPGDSC08771.JPGDSC08775.JPGDSC08777.JPG DSC08780.JPG

 • Drukke werken voor nieuwjaar

  De weken voor de kerstvakantie zijn altijd hele drukke weken. 

  Zowel de nieuwjaarsbrieven als het kerstcadeau moeten tijdig klaar zijn waardoor we van het ene werkje in het andere rolden ... maar alles kleuters hebben wel het beste van zichzelf gegeven om een persoonlijk werkje aan hun ouders te kunnen afgeven.
  Anders ging tussendoor in de klas alles zijn gewone gangetje laughing.

  Sfeerbeelden kan u hier bekijken

 • Pakjesfeest

  Vrijdag was natuurlijk de laatste dag voor de vakantie. Een dag voor veel kleuters om naar uit te kijken want het was “pakjesdag”. Hoeveel keer ik de vraag niet gekregen heb deze week wanneer ze nu EINDELIJK dat pakje mochten open doen en mee nemen. Aan de hand van een spelletje en een muziekje mochten de kleuters dan 1 voor 1 een cadeautje voor zichzelf kiezen.

  Sfeerbeelden kan u hier bekijken

 • Onze mooi versierde kerstboom

  Een doos, takken, kleurbolletjes en haakjes... Het leek niet veel op een mooie kerstboom. Samen zochten we hoe de takken open moesten en bij welke kleurbolletjes de haakjes pasten.

  Achteraf moesten de kleuters zelfs toegeven dat het een grote kerstboom was en geen kleine zoals ze eerst dachten.

  Vervolgens nog versieren en onze boom was klaar om te staan schitteren in de klas.

  Sfeerbeelden kan u hier bekijken

 • Kerstontbijt met de kleuters

  Vrijdag 18 december ging ons tweejaarlijkse kerstontbijt door. Gezellig samen tafelen met alle kleuters van de kleuterblok.
  Iedere kleuter kon kiezen uit boterhammetjes, speculaas, roereitjes en lekker fruit. Aan hun snoetjes te zien genoten ze van het samen zijn.

  Sfeerbeelden kan u hier bekijken

 • Het bezoek van Sinterklaas

  Twee weken hebben we moeten wachten. Twee lange weken tot wanneer hij eindelijk in zijn mooi versierde stoel zat en wij ons dansje konden doen.

  Dank je wel Sinterklaas voor het lekkers en het leuke speelgoed!

   

  Sfeerbeelden van de voorbije twee weken kan je hier terug vinden