schooljaar 2014 - 2015

 • Er waren eens ...

  Drie kleine biggetjes. Die besloten om elk een huisje te bouwen van stro, hout en steen. Maar de wolf had zin om die lekkere biggetjes op te eten en blies de twee eerste huizen om ver. Gelukkig was het huis van steen sterk genoeg en konden de biggetjes de wolf verjagen door hem in de kookpot zijn billen te doen verbranden.

  Want wie zijn poep verbrandt moet op de blaren zitten laughing.

  Sfeerbeelden van onze eerste week kan u hier terug vinden

 • Prettige vakantie!

  De eerste kleuterklas wenst iedereen een hele fijne zomervakantie! Geniet van het mooie weer en maak tijd voor de dingen die je graag wil doen of die al zo lang op je wenslijst staan.

   

  Einde schooljaar.jpg

 • Genieten van het mooie weer ...

  De laatste schooldagen mogen de activiteiten al eens iets minder actief zijn. Het voordeel aan een bellenblaasmachine (wat een uitvinding trouwens!!) is dat je zelf niet de hele tijd voor ongeduldige kleuters moet staan blazen (hopend dat er toch minstens 10 bellen uit zo een ringetje vliegen) en je van op een afstandje mee kan genieten van het plezier dat de kleuters met de zeepbellen hebben .

   

  DSC05969.JPGDSC05971.JPGDSC05973.JPGDSC05975.JPGDSC05980.JPG

 • Hiep hiep Hoera voor Elana!!

  We vierden onze tweede vakantiejarige op de voorlaatste schooldag. Elana mag net zoals Lily-June haar vier kaarsjes in de vakantie uit blazen.

  Geniet van je vakantieverjaardag!

   

  DSC05958.JPG

   

  Bedankt voor je klascadeautje!

  DSC05968.JPG

   

  DSC05955.JPGDSC05957.JPG
  DSC05956.JPGDSC05963.JPGDSC05961.JPGDSC05981.JPGDSC05983.JPG

 • Na de buitenspeeltuin, nu op stap in de binnenspeeltuin

  Op dinsdag 23 juni mochten we gaan spelen in de binnenspeeltuin. Geen spatje verveling te zien die dag!

  Ik denk dat het voor de ouders 's avonds een rustige avond was als je zag hoe ze zich volledig laten gaan hebben.

  Ik heb geprobeerd om iedereen toch eens op de foto te hebben, maar de ene kleuter bleef al een beetje dichter bij mij hangen dan de andere. Of er waren ook kleuters die spontaan vroegen om een foto van hen te nemen Lachen. Ze hebben duidelijk mijn liefde voor fotografie overgenomen ... .

   

  Sfeerfoto's kan je hier terugvinden

  SAM_0104.JPG

   

 • We gaan op schoolreis

  Bedankt aan de leerlingen van het BuSo Sint-Franciscus Roosdaal uit de klas van juf Els. Jullie hebben zeker en vast een dikke duim verdiend voor de geweldige begeleiding op jullie zorgboerderij. Een hele dikke dank je wel van alle kleuters uit de 1ste kleuterklas, bedankt om er een fijne schoolreis van te maken !!!

  schoolreis.JPG

  Meer foto's van onze schoolreis naar de zorgboerderij en de speeltuin kan je hier bekijken

 • Kleuters ontdekken fototechnologie

  Wie dacht dat ons thema techniek er op zat heeft het mis. In onze klas blijft het thema steeds actueel. Ook deze keer. De kleuters zijn het al gewoon dat er de hele tijd foto's genomen worden. Ze stellen zelfs spontaan de vraag om van hen een foto te trekken. Maar op een dag kwam er een andere vraag:"Juf mag ik nu eens een foto met jouw toestel nemen? Ik zal er eentje van jou nemen."

  Waarom zouden we hen de kans tot technologieontdekking afnemen? Hoe meer ze ontdekken op jonge leeftijd, hoe sneller ze er mee weg zijn.

  Zie hier de leuke kleuterfoto's, genomen door kleuterhanden van 4 jaar Lachen

   --> Technologiefoto's <--

  DSCN5433.JPG